Control de producte alimentari
Per tal de garantir que els productes alimentaris destinats al consum no suposen cap risc cap al consumidor, cal analitzar-ne els paràmetres microbiològics, fisicoquímics i organolèptics.
Avaluar-ne les seves característiques i manipulació, permet determinar-ne el seu correcte estat per evitar possibles riscos sanitaris.
Anàlisi Nutricional
Tots els aliments i begudes no alcohòliques que s'ofereixen envasats estan obligats des de l'any 2016 a informar al consumidor del seu contingut nutricional mitjançant un correcte etiquetatge. És una eina necessària per assegurar que les empreses del sector alimentari compleixin amb els reglaments de l'etiquetat nutricional i amb les especificacions de les grans distribuïdores.
Estudi de vida útil dels aliments
La vida útil d'un aliment és el període en el qual l'empresa productora garanteix l'estabilitat del producte des del punt de vista microbiològic, físic i químic.
La normativa vigent relativa a l'etiquetatge i presentació dels productes alimentaris obliga a incloure informació sobre la vida útil del producte i d'aquesta manera se'n determina el període de duració mínim, també anomenat consum preferent o data de caducitat.
Normativa: